Vega Lyra – Mobilya Üretim Yönetimi

Vega Lyra - Mobilya Üretim Yönetimi Yazılımı

Mobilya üretim sektöründe büyük bir eksikliği kapatacak, bu sektöre özel olarak hazırlanmış ERP programıdır LYRA.

LYRA Mobilya Üretim Planlama programı içerisinde siparişten, üretim planlamaya kadar tüm konuların ele alındığını göreceksiniz. Kapasite – vardiya takibi, üretim süreçlerin takibi ve maliyetlendirilmesi, kapasite, tatil günleri, sipariş önceliğine göre üretim planlama, ürün şablonlarına kadar birçok detayı LYRA Mobilya üretim yönetimi ve planlama yazılımı barındırmaktadır.

LYRA’yı ilk çalıştırdığınızda sizi, yapmak isteyebileceğiniz uygulamalara hızlı bir şekilde ulaşmanız için yeniden tasarlanmış giriş ekranı karşılar.

Giriş Menüsü iki ana başlık altında toplanmıştır;
Yeni İşlemler ve Eski Belgeler.

Yeni İşlemler altında Yeni Üretim Reçetesi, Yeni Reçete Kataloğu, Yeni Üretim Planı, Yeni İş Emri ve Yeni Toplu İş Emri;
Eski belgeler altında ise yukarıda saydığımız işlemlerin belge listeleri bulunmaktadır.
Pencerenin üst kısmına dikkat edilirse Giriş, Siparişler, Raporlar ve Tanımlardan oluşan menüyü görebilirsiniz. Tanımlar menüsünde üretim planlama programında kullanacağımız unsurların tanımlarını yapabileceğimiz 6 adet menü var.

Bunlar sırasıyla;

  • Üretim Süreçleri
  • Ürün Grupları
  • Malzeme Konumları
  • Taşıyıcı Tanımları
  • Üretim Bantları
  • Tatil Günleri’dir.

Tanımlar

  • Üretim Süreçleri Üretim planlama ve yönetimi programında mamulün üretirken geçtiği her bir aşamayı temsil eder. İş emrinde mamulün süreç bazlı hareketini takip etmeye imkan verir, istenirse süreç maliyetlerini izlemek için iş emri bazında üretim süreç fişi oluşturulabilir. Bu konuya iş emrinde daha detaylı değineceğiz.
  • Gruplar Üretim planlama programı üretilecek mamulleri belirli kategoriler altında toplamaktadır. Örnek vermek gerekirse 2’li koltuk, 3’lü koltuk, 3’lü kanepe vb. KANEPE grubunda, Berjer tek başına BERJER grubunda(berjer yapımı zor ve farklı bir ürün), komodin, etejer, gardırop is DOLAP olarak gruplanabilir. Bu gruplama hem üretim bantlarının tanımında hem de firma için yapılacak özel raporlarda kullanılacaktır.
  • Malzeme Konumları Üretim reçetesi ve kataloğunun hazırlanması sırasında, hammaddenin konumunu belirtmek maksadıyla kullanılmaktadır. Bir diğer kullanım alanı ise üretilen ürünle ilgili şablonları belirlerken dikkate alınacak parametrelerin seçilmesidir.
  • Taşıyıcı Tanımları Birlikte çalışılan taşıyıcı araçlların tanımlanması ve kapasitelerinin belirlenmesi üretim yönetimi sistemioldukça kolaydır. Hacim Katsayısı ister kanepe miktarı olarak belirlenebilir, isterseniz hacim olarak da değerlendirebilir.
  • Üretim Bantları Hangi ürün grubunun hangi üretim bandında üretileceğini, mesai içerisinde kaç iş birim iş yapıldığını belirlemek için kullanılır. Buradaki iş birimi saat veya kanepe baz olarak alınır. Kanepe için örnek verirsek fabrikanın 1. Mesai deki iş hacmi günlük 240 Kanepedir, 2. Mesai diliminde ise çalışan sayısının azaltılması vb. durumlardan dolayı kapasite 200, 3. Dilimde ise 180 kanepe olabilir.
  • Tatil Günleri Tatil veya eksik mesai yapılacak günlerin belirlemesi yapılır. Bu günler planlamaya dahil edilmez veya seçilen mesai kadar dahil edilir. Bu pencerede kolaylık olsun diye üretim takip sistemine hafta sonlarının eklenmesi için bir buton eklenmiştir.

Vega Lyra Hakkında Bilgi Almak İçin Bizimle İletişime Geçin